Stræben efter nul affald: kaffegrums som en ressource

05. December, 2020

Stræben efter nul affald: kaffeafner som en ressource - Impact Roasters

Impact Rosters fokuserer på bæredygtighed. Hertil kommer at omdanne affald til ressourcer, og denne gang vil vi gerne undersøge potentialet i kaffegrums.

Kaffegrums er en let og tynd tørret hud, der kommer ud af kaffebønner under ristningsprocessen. Faktisk er det et affaldsprodukt fra ristningsprocessen, der produceres, når der ristes kaffebønner. Og ligesom alle andre kafferisterier får vi noget af det efter hver ristningssession.

Det siger sig selv, at med den stigende kaffeproduktion øges affaldsgraden også. Derfor føler vi, at der er behov for at undersøge måder at reducere vores kaffespild på. Mens der er mange måder at gøre vores brugte kaffegrums til værdifulde materialer, er det stadig mindre undersøgt i denne sag. Måske er vi stadig nødt til at lære mere om de effektive måder, når det kommer til hvordan vi genbruger det.

En mands skrald er en anden mands skat!

Den mest kendte måde at bortskaffe kaffegrums - på bæredygtig måde - er ved hjælp af din have. Da det indeholder meget kulstof, gør det det til en perfekt kilde til næringsstoffer for dine planter. Det er især godt til komposteringsprocesser, da kaffegrums fastgør kompostprocesser, hvilket skaber frugtbar jord og hjælper planter med at vokse hurtigere.

Den nemmeste måde at befrugte din jord med kaffegrums på, er at blande den ind med din jord eller kompost og lade den gøre sin magi. Husk, tilsæt ikke for meget kaffegrums, da det kan blokere vandabsorptionen. Hvis det bruges korrekt, kan det være en fantastisk måde at berige jorden på.

Der er også andre måder at genbruge kaffegrums på, som f.eks. underlag til dyr, udskiftning af flis til havearbejde og andre handy måder. Det handler om at bringe ens indre kreativitet frem!

Hvad med dig? Hvordan kan du lide at genbruge kaffegrums?

Vi elsker altid at lære nye tip og tricks til genbrug af kaffeaffald. Derfor vil vi gerne på en mission for at inspirere alle, der drikker kaffe, til at opdage nye måder at genbruge affaldsprodukter, herunder kaffegrums. Og til det kan du få en pose kaffegrums ved vores risteri på Langgade st. til at eksperimentere med dine ideer!Også i Impact-historier

Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe
Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe

Oktober 13, 2021

Læs

Kaffepris og markedsspillet - Impact Roasters
Kaffepris og markedsspil

September 28, 2021

Læs

Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke - Impact Roasters
Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke

09. September, 2021

Læs