05. December, 2020
Impact Rosters fokuserer på bæredygtighed. Hertil kommer at omdanne affald til ressourcer, og denne gang vil vi gerne undersøge potentialet i kaffegrums.
Kaffegrums er en let og tynd tørret hud, der kommer ud af kaffebønner under ristningsprocessen. Faktisk er det et affaldsprodukt fra ristningsprocessen, der produceres, når der ristes kaffebønner. Og ligesom alle andre kafferisterier får vi noget af det efter hver ristningssession.
Det siger sig selv, at med den stigende kaffeproduktion øges affaldsgraden også. Derfor føler vi, at der er behov for at undersøge måder at reducere vores kaffespild på. Mens der er mange måder at gøre vores brugte kaffegrums til værdifulde materialer, er det stadig mindre undersøgt i denne sag. Måske er vi stadig nødt til at lære mere om de effektive måder, når det kommer til hvordan vi genbruger det.
En mands skrald er en anden mands skat!
Den mest kendte måde at bortskaffe kaffegrums - på bæredygtig måde - er ved hjælp af din have. Da det indeholder meget kulstof, gør det det til en perfekt kilde til næringsstoffer for dine planter. Det er især godt til komposteringsprocesser, da kaffegrums fastgør kompostprocesser, hvilket skaber frugtbar jord og hjælper planter med at vokse hurtigere.
Den nemmeste måde at befrugte din jord med kaffegrums på, er at blande den ind med din jord eller kompost og lade den gøre sin magi. Husk, tilsæt ikke for meget kaffegrums, da det kan blokere vandabsorptionen. Hvis det bruges korrekt, kan det være en fantastisk måde at berige jorden på.
Der er også andre måder at genbruge kaffegrums på, som f.eks. underlag til dyr, udskiftning af flis til havearbejde og andre handy måder. Det handler om at bringe ens indre kreativitet frem!
Hvad med dig? Hvordan kan du lide at genbruge kaffegrums?
Vi elsker altid at lære nye tip og tricks til genbrug af kaffeaffald. Derfor vil vi gerne på en mission for at inspirere alle, der drikker kaffe, til at opdage nye måder at genbruge affaldsprodukter, herunder kaffegrums. Og til det kan du få en pose kaffegrums ved vores risteri på Langgade st. til at eksperimentere med dine ideer!
Oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For flere detaljer, besøg Impact Roasters’ blog.