VÆLG DIN KAFFETYPE



KAFFERISTNING OG BRYGGE METODER

Mens du læser vores forslag, skal du huske, at kaffesmag er subjektiv. Vær derfor ikke bange for at eksperimentere! Når det er sagt, er der et par tip, der kan hjælpe dig, når du vælger din kaffesteg.

Både kaffetypen og kaffestegen kan signifikant påvirke smagen for hver brygningsmetode. Desuden bør du også overveje, om du bruger mælk i kaffen eller ej. Bønner til espressomaskiner ristes typisk mørkere end bønner til filterkaffe. Hvis du brygger espresso på let ristede bønner, kan det give en ubalanceret smag med hensyn til syre, sødme og bitterhed.

På den anden side, hvis du bruger mørk ristede bønner til din pour-over kaffe, vil det resultere i en stærk og mere bitter smag. Uanset om du skal bruge lys-, mellem- eller mørk ristede kaffebønner afhænger det derfor af dine smagspræferencer og brygningsmetode.


Lys ristet

Denne ristning efterlader bønnerne i en lysebrun farve, som generelt foretrækkes til mildere kaffe metoder. Der er ingen olie på overfladen af disse bønner, fordi de ikke ristes længe nok til at olierne kan bryde igennem til overfladen.


Mellem ristet

Mellem ristede kaffebønner er mere brune i farven end lys ristede. Ligesom de lys ristede bønner har de ingen olie på bønneoverfladerne. Mellem ristede bønenr mangler dog den kornede smag som de lys ristede har, og har derfor en mere balanceret smag, aroma og syre.


Mørk ristet

Denne ristnings producerer skinnende, sorte bønner med en fedtet overflade og en dyb smag. Jo mørkere ristningen er, jo mindre syreindhold er der i kaffen.



Espressomaskine

Espressomaskine baserede drikkevarer.
En perfekt espresso skal begynde at dryppe tykke, mørke chokoladedråber. Det lyser langsomt og blødgør op og er toppet med crema. Vandets kørselstid er ca. 30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffekværnen ikke over- eller underekstraheres. Til espressomaskinen anbefaler vi følgende bønner i mørk ristet.

Stempel Kaffe

Stempel Kaffe har altid været en af ​​de enkleste måder at brygge en fremragende kop kaffe på. Når du brygger en French Press, er vand og kaffe i kontakt i ca. 4 minutter. Kaffebønnerne skal males temmelig grove. Hvis kaffen males for fint, trækker vandet for meget ud af kaffen, og bryggeriet smager ret bittert. For French Press anbefaler vi følgende bønner i mellem rist.