En perfekt kop kaffe er resultatet af en række personlige valg. Der er dog en teknisk side, der kan hjælpe dig gennem processen til at vælge den helt rigtige kaffe for dig. Dette inkluderer kværning, bryggetid, vandtemperatur og målinger, som alle er med til at udnytte kaffebønnernes fulde potentiale.
Mens du læser vores forslag, skal du huske, at kaffesmag er subjektiv. Vær derfor ikke bange for at eksperimentere! Når det så er sagt er der et par tips, der kan hjælpe dig, når du vælger ristningen af din kaffebønne.
Både kaffetypen og ristningen kan signifikant påvirke smagen for hver brygningsmetode. Desuden bør du også overveje, om du bruger mælk i kaffen eller ej. Bønner til espressomaskiner ristes typisk mørkere end bønner til filterkaffe. Hvis du brygger espresso på lysristede bønner, kan det give en ubalanceret smag med hensyn til syre, sødme og bitterhed.
På den anden side, hvis du bruger mørkristede bønner til din pour-over kaffe, vil det resultere i en stærk og mere bitter smag. Uanset om du skal bruge lys-, mellem- eller mørkristede kaffebønner afhænger det derfor af dine smagspræferencer og brygningsmetode.
Denne ristning efterlader bønnerne i en lysebrun farve, som generelt foretrækkes til mildere kaffe metoder. Der er ingen olie på overfladen af disse bønner, fordi de ikke ristes længe nok til at olierne kan bryde igennem til overfladen.
Mellemristede kaffebønner er mere brune i farven end lysristede. Ligesom de lysristede bønner har de ingen olie på overfladen. Mellemristede bønner mangler dog den kornede smag som de lysristede har, hvilket resulterer i en mere balanceret smag, aroma og syre.
Denne process efterlader bønnerne mørkebrune og har en fyldig krop. Jo mørkere ristningen er, jo mindre syrlig vil kaffen være.
Espressomaskine baserede drikke.
En perfekt espresso skal begynde at dryppe tykke, mørke chokoladedråber, som bløder langsomt op og er toppet med crema. Vandets køretid er ca. 30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffen ikke over- eller underekstraheres. Til espressomaskinen anbefaler vi følgende bønner
mørkristet.
90,00 DKK
| /
KAFFENOTER DESTA er vores første blanding, som er en blanding af soltørret forarbejdet kaffe fra Jimma og vådvasket...
85,00 DKK
| /
COFFEE NOTES WORKE has a floral aroma, smooth-body and sweet bright flavor with pronounced lemon notes. The profile of this...
85,00 DKK
| /
KAFFENOTER AYNU har en sød og blomstret smag med et strejf af vandmelon og blåbær, hvilket er unikt. Melon...
85,00 DKK
| /
KAFFENOTER AYNU har en sød og blomstret smag med et strejf af vandmelon og blåbær, hvilket er unikt. Melon...
85,00 DKK
| /
COFFEE NOTES WORKE has a floral aroma, smooth-body and sweet bright flavor with pronounced lemon notes. The profile of this...
90,00 DKK
| /
KAFFENOTER DESTA er vores første blanding, som er en blanding af soltørret forarbejdet kaffe fra Jimma og vådvasket...
85,00 DKK
| /
COFFEE NOTES NEHI has a chocolate and floral aroma with distinctive flavor notes of lemon and citrus. It also has...
90,00 DKK
| /
COFFEE NOTES ZENU is a sundried processed coffee from Jimma region in southwest Ethiopia. It has very sweet intense aroma with...
Stempelkande har altid været en af de mere simple måder at brygge en fremragende kop kaffe på. Når man laver kaffe med en stempelkande er vand og kaffe i kontakt i ca. 4 minutter. Kaffebønnerne skal males temmelig grovt. Hvis kaffen males for fint, trækker vandet for meget smag ud af kaffen, og eftersmagen bliver derfor bitter. Til stempelkande anbefaler vi følgende bønner mellemristet.
85,00 DKK
| /
KAFFENOTER AYNU har en sød og blomstret smag med et strejf af vandmelon og blåbær, hvilket er unikt. Melon...