Bestil for 200 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

VÆLG DIN KAFFETYPE



KAFFERISTNING OG BRYGGEMETODER

Mens du læser vores forslag, skal du huske, at kaffesmag er subjektiv. Vær derfor ikke bange for at eksperimentere! Når det så er sagt er der et par tips, der kan hjælpe dig, når du vælger ristningen af din kaffebønne.

Både kaffetypen og ristningen kan signifikant påvirke smagen for hver brygningsmetode. Desuden bør du også overveje, om du bruger mælk i kaffen eller ej. Bønner til espressomaskiner ristes typisk mørkere end bønner til filterkaffe. Hvis du brygger espresso på lysristede bønner, kan det give en ubalanceret smag med hensyn til syre, sødme og bitterhed.

På den anden side, hvis du bruger mørkristede bønner til din pour-over kaffe, vil det resultere i en stærk og mere bitter smag. Uanset om du skal bruge lys-, mellem- eller mørkristede kaffebønner afhænger det derfor af dine smagspræferencer og brygningsmetode.


Lysristet

Denne ristning efterlader bønnerne i en lysebrun farve, som generelt foretrækkes til mildere kaffe metoder. Der er ingen olie på overfladen af disse bønner, fordi de ikke ristes længe nok til at olierne kan bryde igennem til overfladen.


Mellemristet

Mellemristede kaffebønner er mere brune i farven end lysristede. Ligesom de lysristede bønner har de ingen olie på overfladen. Mellemristede bønner mangler dog den kornede smag som de lysristede har, hvilket resulterer i en mere balanceret smag, aroma og syre.


Mørkristet

Denne process efterlader bønnerne mørkebrune og har en fyldig krop. Jo mørkere ristningen er, jo mindre syrlig vil kaffen være.



Espressomaskine

Espressomaskine baserede drikke.
En perfekt espresso skal begynde at dryppe tykke, mørke chokoladedråber, som bløder langsomt op og er toppet med crema. Vandets køretid er ca. 30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffen ikke over- eller underekstraheres. Til espressomaskinen anbefaler vi følgende bønner mørkristet.

Stempelkande

Stempelkande har altid været en af ​​de mere simple måder at brygge en fremragende kop kaffe på. Når man laver kaffe med en stempelkande er vand og kaffe i kontakt i ca. 4 minutter. Kaffebønnerne skal males temmelig grovt. Hvis kaffen males for fint, trækker vandet for meget smag ud af kaffen, og eftersmagen bliver derfor bitter. Til stempelkande anbefaler vi følgende bønner mellemristet.

Filter

Filterkaffe er mere tilgivende end andre metoder i forhold til præcise målinger. Det er dog bedst at have grov kværnet bønner, der ligner havsalt. Vi anbefaler lysere ristede bønner til en god kop filterkaffe for at fremhæve kaffens karakteristiske smag med Aynu i lysristet og resten mellemristet.