KVALITET I ÅRHUNDREDER



LANGT STÅENDE TRADITION

Kaffeproduktion i Etiopien er en lang tradition, der daterer sig snesevis af århundreder. Vores kaffe kommer fra det sydlige etiopiske højland, hvor miljøet er perfekt til at producere fantastisk kaffe uden at tilføje noget til det. Høje højder i det sydlige bjergområde med dyb jord og frodig vegetation giver fremragende vækstbetingelser, hvor hver bidragsydende klimafaktor frembringer kaffens kvalitet og fremtrædende smag. Vores kaffebønner bringes ned fra bjergene på æsler, da det er den eneste måde at transportere dem fra fjerntliggende kaffeområder. Bønnerne vaskes eller tørres, inden de sendes til Danmark, hvor vi steger dem i tre forskellige stegtprofiler.



Kaffe fra Etiopien er kendt for sine lyse, frugtede og blomsteragtige smage. Disse kaffebønner har typisk et højere syreindhold, let til medium krop og komplekse smagsnuancer.



Diversiteten i typerne af etiopiske kaffe

For dem af jer, der ikke ved, har Etiopien de fleste sorter af vilde Arabica. Dette er baseret på en meget enkel grund: det er fødestedet for Arabica. Kaffeplanten har vokset der i hundreder og hundreder af år og forbruges af mennesker i så mange år også.

Denne vigtige kendsgerning betyder, at der er en bred vifte af smagsprofiler blandt etiopiske kaffe. Landet har 7 vigtigste kaffeproducerende regioner, hvorefter kaffe er navngivet: Harrar, Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Lekempt, Jimma og Guji. Hver enkelt har en bestemt kopprofil takket være de forskellige landskaber og miljø, der påvirker kaffen, når den vokser.

Selv inden for en region er alle producerede kaffe ikke ens og adskiller sig fra landmand til landmand. Således har hver kaffe sine egne specificiteter at fremvise, sin egen lille magi, vi kun kan smage i det specifikke parti. Hver kop kaffe er en overraskelse i ventetiden, en eksplosion af smag på vores smagsløg, vi aldrig fuldt ud kan forvente.

Enkelt sagt har Etiopien så mange forskellige kaffe af høj kvalitet med smag, der ikke findes andre steder. Og det er det, der gør dem til en af ​​de bedste kaffe i verden, efter vores mening.


IMPACT ROASTERS