Bestil for 200 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

KVALITET I ÅRHUNDREDER




TRADITIONER I ÅRHUNDREDER

Kaffeproduktion i Etiopien er en gammel tradition, der daterer sig snesevis af århundreder tilbage. Vores kaffe kommer fra det sydlige etiopiske højland, hvor miljøet er perfekt til at producere fantastisk kaffe uden at tilføje noget extra til det. De høje højder i det sydlige bjergområde giver fremragende vækstbetingelser, med dyb jord og frodig vegetation. Hver bidragsydende klimafaktor frembringer kaffens kvalitet og smag. Vores kaffebønner bringes ned fra bjergene på æsler, da det er den eneste måde at transportere dem fra fjerntliggende kaffeområder. Bønnerne vaskes eller tørres, inden de sendes til Danmark, hvor vi rister dem i tre forskellige ristningsprofiler.



Kaffe fra Etiopien er kendt for sine lyse, frugtige og blomsteragtige smage. Disse kaffebønner har typisk et højere syreindhold, let til medium krop og komplekse smagsnuancer.



Diversiteten i etiopisk kaffe

Etiopien har det største udvalg af vilde Arabica, og det er der én enkel grund til: det er fødestedet for Arabica. Kaffeplanten har vokset der i hundreder og hundreder af år, og er blevet nydt af mennesker i mange år.

Det betyder, at der er en bred vifte af smagsprofiler blandt etiopiske kaffe. Landet har 7 vigtige kaffeproducerende regioner, hvorefter kaffebønnerne er navngivet: Harrar, Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Lekempt, Jimma og Guji. Hver enkel region har en bestemt kopprofil takket være de forskellige landskaber og miljø, der påvirker kaffeplanterne når de vokser.

Selv inden for hver regioner er alle producerede kaffetyper ikke ens og adskiller sig fra landmand til landmand. Således har hver kaffe sine egne specialiteter at fremvise; sin egen lille magi, vi kun kan smage i det specifikke parti. Hver kop kaffe er en overraskelse i vente, en eksplosion af smag på vores smagsløg, som vi aldrig fuldt ud kan forvente.

Helt simpelt sagt har Etiopien så mange forskellige kaffebønner af høj kvalitet med smag, der ikke findes andre steder. Og efter vores mening, er det er det, der gør dem til en af ​​de bedste kaffesteder i verden.


IMPACT ROASTERS