Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Kaffe, der giver tilbage


Skoleuniformer og skoleartikler

Den 15-årige Daniel Halalla, IMPACT ROASTERS' grundlægger, måtte forlade skolen, fordi hans mor ikke længere havde råd til at købe en skoleuniform til ham, hvilket resulterede i at gå glip af et helt skoleår. Selvom grundskolen er gratis i Etiopien, tvinger skjulte omkostninger som mad, motionsbøger, forsyninger, uniformer og sko nogle familier med lav indkomst til at tage børn ud af skolen i en tidlig alder. Derfor arbejder IMPACT ROASTERS sammen med lokalbefolkningen for at sikre børns skoleuniformer og -materialer, hvilket er en enorm byrde for familier med lav indkomst. 

PÅVIRKNING:

200 skolebørn har fået adgang til skole ved at få tildelt skoleuniformer.

Vandhane station til en lokal skole

Cirka 50% af skolebørn i landdistrikterne i Etiopien har ikke adgang til rent ferskvand. Når de kommer i skole, skal de bære vand i tunge plastikdåser - lige gydligt hvor langt til skole de har. I 2015 konstruerede vi en station til en lokal folkeskole. Denne vandhane station er bygget foran skolen og giver rent vand til 1000 skolebørn, hvilket har en betydelig indflydelse på børnenes hverdag.


PÅVIRKNING:

1000 skolebørn har fået adgang til rent drikkevand, som spiller en vigtig del af alle børns og unges uddannelse.

Mursten og blok produktionsanlæg

For at øge den lokale ungdoms involvering i arbejdsmarkedet, opretter vi mursten og blok produktionsfaciliteter i det sydlige Etiopien. Siden 2017 har vi trænet mere end 20 unge drenge og piger i blokproduktionen. I kombination med vores fremtidige projekter vil blokke produceret af de unge blive brugt til at bygge fremtidige faciliteter såsom skoler, biblioteker og sanitet i de nødvendige områder. Nu står disse drenge og piger for dette projekt. De producerer blokke og sælger dem til lokalbefolkningen samt folk fra andre områder. 


PÅVIRKNING:

20 unge er uddannet til at fremstille byggesten i cement til vedligeholdelse og udvikling af skoler, hvilket er vores langsigtede mål.

Symaskine center

Arbejdsløsheden i Etiopien, især i landdistrikterne, er betydeligt høj. For at ændre det arbejder vi med forskellige jobskabelsesprojekter, der sigter mod at forbedre udviklingen i de lokale samfund. I 2016 byggede vi med hjælp fra lokalsamfundet et sycenter, hvor 20 drenge og piger er blevet uddannet. Brugen af symaskiner i landdistrikterne i Etiopien har en enorm fordel. Lokale mennesker kan sy tøj til deres familier og derved reducere deres udgifter eller tjene ekstra penge på siden. Indtil videre har der været mere end 150 skoleuniformer lavet af vores elever i centeret. Nogle af eleverne har også startet deres eget syjob efter at have taget uddannelsen.


PÅVIRKNING:

20 unge mænds og kvinders levebrød er blevet påvirket af at træne dem i syning og håndarbejde.

Ungdomsudvikling

Siden 2016 har vi aktivt støttet unge drenge og piger's fodboldklubber i det sydlige Etiopien. Vi mener, at sportsaktiviteter hjælper med at udvikle færdigheder, der skaber et sundt sind og krop. Derfor, ved at give unge adgang til sportsaktiviteter, styrker vi dem med at opbygge deres selvtillid.


PÅVIRKNING:

60 drenge og 20 piger, der deltager i fritidsaktiviteter, styrkes ved at give dem fodboldudstyr og fri adgang til træningssessionerne.

Jobskabelse

Det har været mindre end et år siden Covid-19 brød ud, men dets økonomiske påvirkning har været enorm overalt i verden. Dette er mest tydeligt i mindre udviklingslande som Etiopien på grund af den lange nedlukning. For nylig er Impact Roasters begyndt at arbejde på jobskabelsesprojekter i Hawassa, Addis Abeba og Arba Minch med enlige mødre og kvinder, der er stærkt påvirket af Covid-19's økonomiske effekt.

PÅVIRKNING:

Vores Hawassa-projekt har udvalgt 9 hårdtarbejdende kvinder og startet en lille cafe, der ejes og drives af gruppen. Vi kan alle være med til at skabe forandringer.


IMPACT ROASTERS