07. December, 2020
I Etiopien minder jul - også kaldet Genna - om en stor festival, hvor folk kommer klædt i deres fineste tøj. De samles på gaden for at fejre begivenheden sammen. Det smukke højland begynder først at komme i feststemning i januar, da juledag for de fleste etiopiere starter d. 7. januar.
Etiopiens religiøse landskab har stor diversitet. Alle Abrahams religioner, som kristendom, islam og jødedom, er blevet praktiseret i århundreder. Derudover bliver der også praktiseret kristendom i mange former, såsom den etiopiske ortodokse, pentay, romersk-katolske osv. I nutiden fejres hovedlandsets juleaktiviteter i centrum af lokale etiopiske ortodokse kirker.
Julestemning
Julekendetegn, der er velkendte i mange vestlige lande, såsom juletræer, julemanden eller gaver, er ikke traditionelt en del af Etiopiens julekultur. Fokuset er snarere på samfundet og de åndelige aspekter af fejringen.
Visningen af kvinder klædt i hvide traditionel kjoler, børn iført kroner og fine klæder, voksne iført traditionelt tøj, kaldet Shamma, og præster i deres røde og hvide klæder hører til landets festlige stemning. Folk synger og beder til sent på aftenen.
Traditionel mad
Som alle andre steder er mad en vigtig del af julen i Etiopien. En af de mest traditionelle juleretter er en tyk krydret gryderet med kylling og hele kogte æg. Det er også populært at spise et nyt dræbt lam sammen med Injera - det traditionelle syrgærede fladbrød lavet af teff. Med hensyn til mere søde retter, ses de sjælendt på det etiopiske bord. Tilgengæld er traditionelt etiopisk honningbrød, kaldet Defo Dabo, og sød honningvin, kaldet Tej, ganske populære under forskellige fester, herunder også jul.