Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

BRYGGE METODER

ESPRESSO

Til vores espressomaskine bruger vi 18-19g finmalet kaffe, hvilket svarer til et dobbeltskud. Efter stampning og indsætning af portafilteret skal maskinen køre i cirka 27-30 sekunder, hvilket sikrer, at kaffen ikke over- eller underekstraheres. Husk, at det er meget vigtigt at stampe kaffen, da det giver en jævn overflade for vandet til at trænge igennem og frigive alle de frugtagtige nuancer og aromaer. 

I de første 3 sekunder skulle der ikke komme noget ud. Derefter skal kaffen komme ud med en chokoladekonsistens, der drypper tykke, mørke dråber, som langsomt lysner og blødgøres, og til sidst toppes med crema. Hvis den er for vandet eller for tyk, eller tager længere/kortere tid, skal du justere enten din kværn, espressomaskine eller begge.

Kaffesmager - Espresso
STEMPELKANDE

For 1 person bruger vi 25g kaffe og 260g vand, mens vi for 2 bruger 40g kaffe og 50g vand.

For at kunne nyde forskellige smagsnuancer af kaffen, foreslår vi at bruge mellemristede kaffebønner til din stempelkande. Kaffen skal have en grov maling for at få en klarere og lysere smag.

Hæld vandet over kaffen og lad den 'bloom'. Rør rundt og lad det sidde i 4 minutter. Rør igen og fjern cremaen. Tryk filteret lidt ned, så den kun er 2 cm under overfladen, og server!

Hvis kaffen kværnes alt for fint ekstraherer vandet for meget smag fra kaffen, hvilket kan gøre smagen meget bitter. Derudover, hvis filteret bliver skubbet ned for hurtigt når kaffen ikke at have nok direkte kontakt med vandet, hvilket kan gøre kaffen en smule tynd.

FILTERKAFFE

Filterkaffe er mere tilgivende end andre metoder, hvad angår præcise målinger. Det er dog bedst at have groft kværnet kaffe, der ligner havsalt. Når vi laver vores filterkaffe bruger vi 70g malet kaffe og 1200ml vand. Brygningstiden skal være omkring 4-6 min. Hvis det tager meget længere tid, kan det være på tide at afkalke din maskine.

For at fjerne enhver papirsmag skal filteret skylles med varmt vand før brygningen påbegyndes.

Kaffesmager - Filter
MOKA

Drip coffee is more forgiving than other methods as far as precise measurements go. However, it is best to have a coarse griaThe traditional Italian method of brewing coffee on a stovetop. It's an easy and quick way of making espresso-style coffee without sophisticated equipment.The coffee should be relatively fine ground - slightly finer than for drip coffee but not as fine as espresso. We like using around 24g of coffee for a 6-cup moka pot. Add approx. 345ml of water leaving the pot on a stove over medium heat. Simple as that.nd resembling sea salt. When we make our filter coffee, we use 70g of ground coffee and 1200ml of water. The brew time should be around 4-6 min. If it takes much longer, it might be time to descale your machine.

For at fjerne enhver papirsmag skal filteret skylles med varmt vand før brygningen påbegyndes.

CHEMEX

Det er en manuel pour-over metode baseret på infusionsmetoden. Filteret er tykkere end til filterkaffe og Hario V60. Derfor fjerner det de fleste olier fra kaffen og laver en meget "renere" drik. Bitterheden filtreres fra, mens koffein og smagsnuancerne er ekstraheret godt. Vi bruger 30 g mellem-grov formalet kaffe og 420 ml vand. Det skal hældes med intervaller, hvor det første er kortere, og der tilsættes mindre vand for at lade det blomstre. Den skal være færdig på cirka 4 minutter og klar til servering! Intervallerne er:

0:00: + 60 ml vand -> 60 ml
0:45: + 120 ml vand -> 180 ml
1:45: + 120 ml vand -> 300 ml
2:30: + 120 ml vand -> 420 ml

HARIO V60

Hario arbejder på de samme principper som Chemex. Den største forskel er filterets tykkelse, hvilket resulterer i en forskel for slutresultatet. Hario udtrækker og fanger alle de lækre frugtagtige/citrusagtige aromaer og nuancer, men drikken i slutningen er lidt tungere og mere fyldig end Chemex. Vi bruger 20 g let groft formalet kaffe og 300 ml vand. Dette hældes også i intervaller, lidt anderledes end Chemex.

0:00: + 50 ml -> 50 ml
0:45: + 70 ml -> 120 ml
1:30: + 90 ml -> 210 ml
2:15: + 90 ml -> 300 ml

Den skal være færdig omkring 3:30 og klar til servering!

AEROPRESSE

Dette er en sjov bryggeenhed, der lader dig manuelt brygge én kop kaffe ad gangen - renere end en stempelkande, men tungere end filterkaffe. 

AeroPress åbner op for kreativitet med de mange måder, du kan bruge den på. Omvendt AeroPress-metode, AeroPress stempelkaffe-stil, Espresso via Cold Extraction, AeroPress On Ice - you name it. 

Vi bruger normalt et 1:13 forhold mellem kaffe og vand. Så til en dejlig kop AeroPress ville vi bruge ca. 17 g kaffe og 220 ml vand. Det er bedst at have en lidt finere maling end havsalt.


Nu har du valgt din valgte brygningsmetode ... Hvad er det næste?

Vi håber, at vores lille guide til brygningsmetoder hjalp dig med at finde ud af, hvordan du kan eksperimentere med din kaffe i fremtiden! Men bare at vælge brygningsmetoden er ikke helt nok. Du skal også overveje andre faktorer, f.eks., ristningsgraden af ​​din kaffe. For mere information om, om du skal bruge lys-, mellem- eller mørk ristede bønner, se vores guide her!


IMPACT ROASTERS