December 17, 2020
2 personer
40 g. mellemristet, groft malet kaffe
500 g. vand
4 min bryggetid
Klar til at drikke
Måske har du en fransk presse derhjemme, gemt bagerst i et skab? Mange mennesker ejer en fransk presse derhjemme, men bruger den ikke så ofte. Det er en skam.
Her giver vi dig 3 hurtige tips til at få din French Press kaffe til at smage endnu mere lækkert, når du brygger derhjemme.
Først skal vi tale om kaffe! Ligesom at lave mad afhænger en velsmagende ret af velsmagende ingredienser. Det samme gælder for kaffe. Når kaffen er ristet, begynder uret at tikke. Med tiden vil den ristede kaffe miste sin smag, og kun et bittert stof er tilbage. Inden for de første par måneder forsvinder mange af smagene, så vi anbefaler, at du altid bruger friskristet kaffe.
Som en tommelfingerregel gælder, at jo længere kaffe og vand skal være i kontakt, jo grovere skal malingen være. I en fransk presse er vand og kaffe i kontakt i omkring 4 minutter. Så derfor skal kaffen være nogenlunde groft. Hvis kaffen er malet for fint, trækkes vandet for meget ud af kaffen, og koppen vil smage ret bittert. (Det meste formalet kaffe i supermarkedet er malet for fint til at passe i en fransk presse, så det ville give en bitter kop).
Hvis du ikke har en kværn derhjemme, så spørg, hvor du køber din kaffe for at male den for dig.
Dernæst er temperaturen på vandet. Hvis vandet er for varmt, vil det brænde kaffen, og så bliver smagen ikke så smagfuld, som den burde være. Ideelt set skal temperaturen være 95 grader, men hvem har et termometer derhjemme? Den nemmeste fremgangsmåde er at lade det kogende vand køle af i 1 minut, før det hældes på kaffen.
Apropos at hælde vand på kaffen. Før du går videre og hælder alt vandet på én gang, skal du først læse vores sidste tip. Vi råder dig til kun at hælde en fjerdedel af vandet og lade kaffen blomstre i 30-40 sekunder. Når du gør dette, vil kaffen frigive gasser i løbet af de første 30-40 sekunder. Når gasserne er væk, bliver det lettere for vandet at udtrække kaffens ønskede smag. Man kan sige, at gasserne forhindrer vandet i at udtrække den smag, vi ønsker fra kaffen. Så slip gasserne, og nyd en velsmagende kop kaffe.
For at opsummere, husk groft malet og friskristet kaffe. Lad vandet køle af i cirka et minut, og hæld først en fjerdedel af vandet, inden du fylder hele French Press.
Oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For flere detaljer, besøg Impact Roasters’ blog.
April 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.