Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Jagten på et nulspild: kaffeavner som en ressource

December 05, 2020

The pursuit of a zero waste: coffee chaff as a resource - Impact Roasters

Impact Rosters-serien om at gøre affald til en ressource fortsætter, og denne gang vil vi gerne udforske potentialet ved kaffeavner.

Kaffeavner er et let og tyndt tørret skind, der kommer af kaffebønner under ristningsprocessen. Faktisk er det et affaldsprodukt fra ristningsprocessen, som produceres, når du rister kaffebønner. Og som ethvert kafferisteri får vi noget af det efter hver ristesession.

Det siger sig selv, at med den stigende kaffeproduktion stiger omfanget af spild som følge heraf. Derfor føler vi, at der er behov for at se på, hvordan vi kan reducere vores kaffespild. Selvom der er mange måder at omdanne vores brugte kaffegrums til værdifulde materialer, er kaffeavner stadig mindre undersøgt i denne sag. Måske mangler vi stadig at lære mere om de effektive måder at genbruge det på.

En mands skrald er en anden mands skat!

Den mest kendte måde at bortskaffe kaffeavner på bæredygtigt er at bruge kaffeavner i din have. Da avner har et højt kulstofindhold, gør det det til en perfekt kilde til næringsstoffer til dine planter. Det er især godt til komposteringsprocesser, da kaffeavner fastgør kompostprocesser, hvilket skaber frugtbar jord og hjælper planter til at vokse hurtigere.

Den nemmeste måde at befrugte din jord på ved hjælp af avner er at blande den med din jord eller kompost og lade den gøre sin magi. Husk, tilsæt ikke for meget avner, da det kan blokere for vandoptagelsen. Hvis det bruges rigtigt, kan det være en god måde at berige jorden på.

Der er også andre måder at genbruge avner på, som dyrestrøelse, udskiftning af træflis til havearbejde og en håndfuld andre måder. Det handler om at få din indre kreativitet frem!

Hvad med dig? Hvordan kan du lide at genbruge eller genbruge kaffeavner?

Vi elsker altid at lære nye tips og tricks til genbrug af kaffeaffald. Derfor vil vi gerne ud på en mission om at inspirere alle, der drikker kaffe, til at opdage nye måder at genbruge affaldsprodukter, herunder kaffeavner. Og til det kan du få en pose avner på vores risteri på Langgade st. at eksperimentere med dine ideer.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse