December 05, 2020
Impact Rosters-serien om at gøre affald til en ressource fortsætter, og denne gang vil vi gerne udforske potentialet ved kaffeavner.
Kaffeavner er et let og tyndt tørret skind, der kommer af kaffebønner under ristningsprocessen. Faktisk er det et affaldsprodukt fra ristningsprocessen, som produceres, når du rister kaffebønner. Og som ethvert kafferisteri får vi noget af det efter hver ristesession.
Det siger sig selv, at med den stigende kaffeproduktion stiger omfanget af spild som følge heraf. Derfor føler vi, at der er behov for at se på, hvordan vi kan reducere vores kaffespild. Selvom der er mange måder at omdanne vores brugte kaffegrums til værdifulde materialer, er kaffeavner stadig mindre undersøgt i denne sag. Måske mangler vi stadig at lære mere om de effektive måder at genbruge det på.
En mands skrald er en anden mands skat!
Den mest kendte måde at bortskaffe kaffeavner på bæredygtigt er at bruge kaffeavner i din have. Da avner har et højt kulstofindhold, gør det det til en perfekt kilde til næringsstoffer til dine planter. Det er især godt til komposteringsprocesser, da kaffeavner fastgør kompostprocesser, hvilket skaber frugtbar jord og hjælper planter til at vokse hurtigere.
Den nemmeste måde at befrugte din jord på ved hjælp af avner er at blande den med din jord eller kompost og lade den gøre sin magi. Husk, tilsæt ikke for meget avner, da det kan blokere for vandoptagelsen. Hvis det bruges rigtigt, kan det være en god måde at berige jorden på.
Der er også andre måder at genbruge avner på, som dyrestrøelse, udskiftning af træflis til havearbejde og en håndfuld andre måder. Det handler om at få din indre kreativitet frem!
Hvad med dig? Hvordan kan du lide at genbruge eller genbruge kaffeavner?
Vi elsker altid at lære nye tips og tricks til genbrug af kaffeaffald. Derfor vil vi gerne ud på en mission om at inspirere alle, der drikker kaffe, til at opdage nye måder at genbruge affaldsprodukter, herunder kaffeavner. Og til det kan du få en pose avner på vores risteri på Langgade st. at eksperimentere med dine ideer.
Oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For flere detaljer, besøg Impact Roasters’ blog.
April 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.