Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Den etiopiske kaffeceremoni

December 06, 2020

The Ethiopian coffee ceremony - Impact Roasters

En af de ting, der gør Etiopien unik blandt andre kaffeproducerende lande, er dets kaffeforbrug. Omkring 50 % af den kaffe, der produceres i Etiopien, forbliver på hjemmemarkedet til forbrug af etiopiere.

Det skyldes blandt andet, at kaffe tager en betydelig del i den etiopiske kultur og er en del af hverdagen. For etiopiere er kaffe mere end bare en drink. Det er et medie til at opbygge relationer mellem familier, venner og lokalsamfund. Kaffe bruges til særlige lejligheder såsom bryllup og fødsel, forskellige festligheder og sammenkomster, for ikke at forglemme den berømte etiopiske kaffeceremoni. 

Kaffe i århundreder

Den etiopiske kaffeceremoni går tilbage til over tusind år. Dengang blev kaffe brugt som et helligt stof til at holde munkene vågne under deres åndelige praksis. Metoden til at udføre ceremonien blev holdt i live indtil i dag og er stadig meget brugt over hele landet.

At blive inviteret til kaffeceremonien anses for at være et udtryk for respekt og venskab, og normalt forventes det ikke, at man takker nej til invitationen.

Selvom alle er velkomne til at deltage i ceremonien, er det kun kvinder, der får æren af ​​at udføre hele ritualet. De kommer normalt til at bære en traditionel hvid kjole med flot farvede vævede kanter. Ceremonien tager op til et par timer og følger et særskilt format.

I mellemtiden tager folk sig tid til at kommunikere med hinanden og have det godt sammen.

Det er mere end at nippe til en god kop kaffe

Processen starter med, at rå bønner ristes på panden over glødende kul i den mørke ristede og males med en støder. Når kaffegrumset er klar, lægges det i en lerkrukke kaldet jebena sammen med vand. Efter at have kogt et stykke tid er kaffen klar til at blive serveret i små kopper kaldet bakke .

For at forbinde alle generationer serverer det yngste barn normalt den første kop til den ældste i rummet.

Der er normalt tre runder til servering af kaffe, hver runde kaffe er mere fortyndet end den foregående. De kaldes afskaffe , tone og baraka , den sidste betyder "at blive velsignet." Runderne menes at symbolisere den åndelige transformation, og man bliver velsignet efter at have drukket den sidste runde.

Etiopisk kaffeceremoni på Impact Roasters

Kom og oplev den ægte etiopiske kaffeceremoni på Impact Roasters. Som etiopiere ville sige, "Buna Tetu", der betyder "drik kaffe", med henvisning til handlingen med socialt samvær og indhentning af en kop kaffe.

Hold øje med begivenhederne på vores Facebook-side og se, hvornår vi er vært for vores næste etiopiske kaffeceremoni. Vi håber du vil nyde den etiopiske måde at drikke kaffe på, som omfatter alle sanser og er en stor del af den etiopiske kultur.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse