Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Gør etiopisk kaffeforarbejdning mere bæredygtig

November 18, 2021

Making Ethiopian coffee processing more sustainable - Impact Roasters

Der er mange forskellige måder at behandle kaffe på, der varierer fra lande, regioner og individuelle landmænd. At forstå det grundlæggende bag de forskellige teknikker kan hjælpe os med at blive fortrolige med de forskellige smagsvarianter og nuancer, som vi vil opleve i vores morgenkop. Til dette indlæg vil vi fokusere på at forstå de to vigtigste forarbejdningsteknikker i det land, hvor alle vores fantastiske ristede kommer fra Etiopien.

Vi har allerede talt meget om de vigtigste kaffeforarbejdningsmetoder i vores blogindlæg: Den bedste begynderguide til kaffeforarbejdningsmetoder (vi opfordrer dig til at tjekke den ud for at lære alle de saftige detaljer, hvis du ikke allerede har gjort det). Så vi vil forsøge at holde det kort og præcist på dette punkt - i dette indlæg vil vi guide dig gennem de vigtigste måder at forarbejde kaffe på i Etiopien og dykke dybere ned i den våde forarbejdningsmetode, og hvordan vi kan hjælpe med at gøre den mere bæredygtig .

Vigtigste kaffebehandlingsmetoder i Etiopien

Der er to hovedmetoder til at forarbejde kaffe i Etiopien - den soltørrede og de vådvaskede forarbejdningsteknikker (vi har begge i vores risterier, så prøv dem gerne og find din favorit). Hold dig rundt for at lære om fordelene og ulemperne ved hver af dem!

Soltørret metode

Den soltørrede eller naturlige forarbejdningsmetode er den mest almindeligt anvendte i Etiopien, og det anslås, at omkring 70 % af kaffen forarbejdes på denne måde. Hvorfor er denne teknik så populær? Lad os se på hovedårsagerne:

  1. Det er billigere at behandle kaffe på denne måde, da det kræver mindre arbejdskraft og maskiner.
  1. Ved at bruge denne metode reduceres mængden af ​​nødvendige ressourcer, især vand, kraftigt, hvilket betyder, at det er lettere for regioner, der mangler adgang til vand, at behandle bønner på denne måde.
  1. Smagsprofil. Kopprofilerne som følge af denne proces har en tendens til at være stærke i smagen, sødere, lavt syrlige, fyldige, med en bred vifte af intense smage fra frugtagtige, sirupsagtige aromaer til vinlignende, fermenterede noter.

Vådbehandlingsmetode

Lad os nu tale om bøndernes foretrukne metode til tørring af kaffe - den vådforarbejdede. Mange kaffeproducenter foretrækker at bruge denne teknik, fordi den giver mere ensartede resultater og en overlegen jævn bønneprofil. Rister og baristaer foretrækker også denne kaffe, da den er frisk, lys og kompleks og giver en renere kop kaffe sammenlignet med soltørret kaffe, selvom de begge deler frugtagtige aromaer.

Så lad os gennemgå fordelene ved denne metode:

  1. Konsistensen mellem batches ved at bruge denne teknik er langt bedre end den, vi kan opnå ved soltørring.
  1. Vådvasket behandling er hurtigere end naturlig tørring, og kun få bønner er defekte med denne metode.
  1. Smagsprofil. Som vi allerede har nævnt, er smagene opnået med denne teknik komplekse, lette kaffer med sprød smag og høj syre.

Der er ingen overraskelse, hvorfor landmænd og baristaer foretrækker denne metode efter at have hørt alle de store fordele, der følger med den. Men som med alt godt i livet, er der også ulemper ved det - det bruger store mængder vand og har en tendens til at være dyrere, da det kræver mere arbejde at vådvaske kaffen og adgang til ordentligt maskineri.

Desværre er mange landmænd i Etiopien endda nødt til at rejse lange afstande for at få adgang til vådvaskemaskiner til at behandle deres kaffe. Og disse maskiner bruger ofte stadig en betydelig mængde vand og skåner ikke landmændene for arbejdet med at agitere bønner og håndplukke bønnerne efter at have tørret dem.

Så hvordan kan vi hjælpe?

Vi vil selvfølgelig gerne blive ved med at tilbyde vådforarbejdet kaffe, men spørgsmålet er: hvordan kan vi gøre det på en mere miljømæssigt og socialt bæredygtig måde?

At besvare dette spørgsmål er ikke så enkelt, da der er mange måder at tage skridt hen imod mere bæredygtig kaffe på. Vi ønsker dog at introducere en, der har vist sig at have fantastiske resultater for miljøet og kaffebønderne - Penagos 800 Ecoline.

Penagos Ecoline-maskinen blev skabt for at maksimere udnyttelsen af ​​kaffens egenskaber og minimere de ressourcer, der bruges i behandlingen af ​​bønnerne. Med denne maskine kan landmændene pulp deres kaffe med meget lidt vand, da den kun bruger 0,2 lt vand pr. kg kaffe (mod op til 50 lt for hvert kg med traditionelle metoder). Den adskiller også automatisk kaffemassen fra bønnerne, hvilket gør den til en næringsrig kompost, da den ikke bruger vand, som landmændene kan genbruge til at pleje deres afgrøder.

Endelig adskiller Penagos også de bønner, der ikke er modne, eller som er defekte, fra kvalitetsbønnerne og reducerer deres tørretid, hvilket gør bøndernes arbejde lettere og mere effektivt.

Vores fremtidige gameplan

Vi ønsker at støtte vores lokale landmænd ved at forbedre deres arbejdsforhold. Derfor har vi sat os ud på en mission om at give dem en Penagos 800-maskine for at gøre deres arbejde nemmere og mere bæredygtigt.

Målet er at give hvert kooperativ af landmænd det nødvendige udstyr til at producere deres bønner uden at bruge lange timers intensivt fysisk arbejde på at vaske kaffe i hånden eller rejse lange afstande for at bruge vaskestationer til at behandle deres kaffe.

Vi er klar over, at rejsen mod en mere bæredygtig kaffeproduktion ikke er let, men vi kan tage skridt til at komme tættere på den og skabe en større positiv effekt dag for dag - som vi gerne vil sige: en kop ad gangen.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse