Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Arabica mod Robusta

22. januar 2021

Arabica vs. Robusta - Impact Roasters

Der findes tusindvis af forskellige kaffevarianter i verden. Alligevel, når det kommer til din daglige kop af lykke, er der kun to, der definerer din elskede drik: Coffea Arabica og Coffea Canephora (robusta). Omkring 70 % af ordets kaffe er varianter af arabica, og resten er robusta. Forskellen er betydelig mellem de to og er afgørende at forstå for at finde din personlige favorit.

Kaffe Arabica

Kaffe Arabica er meget sofistikeret/meget kompleks med forskellige nuancer, smage og aromaer. Arabica bønner har en tendens til at have en sødere, blødere smag med toner af frugter og bær, og drik brygget af disse resulterer i en meget behagelig smag. Den dyrkes normalt mellem 800 og 2200m. Små ændringer i nedbør, temperatur og solskin kan ødelægge hele høsten. Disse faktorer gør det sværere at vokse, og derfor er det dyrere.


Kaffe Robusta

Robust kaffe er derimod hårdere og stærkere. Den bærer en stærk krop med en jordagtig eftersmag. Den indeholder fire gange så meget koffein som arabica, hvilket gør den mere bitter og mindre sur. Den dyrkes ofte i lavere højder, startende fra havoverfladen op til 900m i højden. Robusta kan bedre håndtere ændringer i vejret og kræver egentlig ikke nogen ekstra pasning. Sammenlignet med Coffea Arabica er den meget hårdere og lettere at dyrke på grund af dens højere afgrødeudbytte og sygdomsresistens. Anvendes i blandinger og instant kaffe.

Generelt anses robusta for ringere end arabica i kvalitet. Nogle robustaer er dog kendt for deres høje kvalitet. De er også højt værdsat, når det kommer til espresso for deres dybe smag.Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse