Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Anaerob kaffebønnegæring

10. februar 2022

Anaerobic coffee bean fermentation - Impact Roasters

Vidste du, at grønne kaffebønner kan gæres? Nå, det er nok ikke så overraskende, da fermentering i fødevareindustrien har eksisteret længe. Det er en af ​​de mest populære måder at udvikle nye smagsvarianter og give produktet lang levetid.

Selvom gæringsprocessen altid har været en del af kaffeforarbejdning, er det først for nylig siden, at specialkaffemiljøet er begyndt at eksperimentere med forskellige gær/bakterier og forskellige måder at udbløde bønner, hvilket resulterer i to gæringsmetoder - aerobe og anaerobe. Aerob bruger hjælp fra ilt til at fortsætte gæringsprocessen, og anaerob er den iltfri proces.

Denne vinter i 2022 tog grundlæggeren af ​​Impact Roasters til Etiopien for at prøve en anaerob proces med soltørrede Sidama bønner. Derfor vil vi i dette blogindlæg fortælle mere om den anaerobe metode og de smage den kan udvikle.

Hvordan virker det?

Den anaerobe metode udføres ved at placere de grønne kaffebønner i en iltforseglet tank med indbyggede ventiler. Ved hjælp af tilsat gær og naturlige bakterier vil CO2 opbygges og frigive al ilt og tryk gennem ventilerne. Gæringsprocessen kan udføres med kaffebønnekirsebær, de-pulpet i slimet eller begge dele. Det betyder, at det primært er soltørrede eller honningforarbejdede bønner, der kan gæres med gær.

Udviklingsstadiet for kaffebønner vil ændre smagsresultatet, hvilket giver mere plads til at eksperimentere. Efter den anaerobe fermenteringsproces, som normalt tager omkring 3 dage, tørres kaffebønnerne i omkring 3-4 uger, afhængigt af vejret. Du kan læse mere om forskellige kaffebehandlingsmetoder i vores tidligere blogindlæg .


Hvad får du for dette ekstra trin?

Ved at gære kaffebønner vil du rykke grænserne for kaffesmagen. Den anaerobe fermenteringsproces vil udvikle syrer som mælkesyre. Syrerne vil blande sig og grave dybt ind i kernen af ​​kaffebønnen og udtrykke den frugtagtige smag. Det kan også få kaffens sødme, fylde og syre frem. De fleste kaffevarianter har en smule syrlig på grund af dens pH-niveau, som er mellem 4,85 og 5,10. Men efter fermenteringsprocessen falder pH-niveauet til ca. til 3,7-3,9, hvilket øger kaffens syrlighed endnu mere.

Vores anaerobe kaffeeksperiment

"Er det nødvendigt at udføre dette ekstra trin i behandlingen af ​​kaffebønner?" kan du spørge. Svaret er - nej, men som med alt andet, kan dette ekstra skridt bringe dig til uudforskede veje med kaffesmag.

Vi prøvede champagne, øl og hvidvinsgær til vores anaerobe kaffeproceseksperiment. Resultaterne frembragte nogle unikke smage af forhøjet frugtagtig syre med sødme, hvilket giver en silkeblød mundfornemmelse med buketter af blomsteraromatiske stoffer.


Så der går du, endnu en tilføjelse til kaffeproduktion og forarbejdningsmetoder. Dette viser kun den mangfoldighed og muligheder, som du kan tilføje til etiopiske kaffesmag. Så der går du, endnu en tilføjelse til kaffeproduktion og forarbejdningsmetoder. Dette viser kun den mangfoldighed og muligheder, som du kan tilføje til etiopiske kaffesmag. For at vælge en perfekt kop kaffe kan du besøge vores kaffeguide for at få mere at vide om at udnytte det fulde potentiale af etiopiske kaffebønner. Og hvis du vil opleve en ordentlig etiopisk specialkaffe og gå på et smagfuldt eventyr, så besøg vores onlinebutik !Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse