Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

En hurtig introduktion til Aeropress

November 11, 2021

A quick Introduction to the Aeropress - Impact Roasters

Når det kommer til kaffe, er mulighederne uendelige - du kan nyde en kop kaffe på uendelige måder ved at vælge forskellige bønner, mælketyper og bryggemetoder.

I dette indlæg vil vi fortælle om en af ​​de bryggemetoder, der har erobret mange kaffeelskere siden lanceringen i 2005 – Aeropressen. Forbered dig på at kende alt det grundlæggende om, hvordan denne innovative kaffemaskine blev til, hvordan du bruger den, og nogle tips og tricks til at få mest muligt ud af den.

Som navnet antyder, er Aeropress en kaffemaskine, der er afhængig af lufttryk for at brygge kaffe i små mængder (op til 4 kopper pr. bryg). Brug af denne metode til at brygge har en masse fordele:

 1. Den er nem at transportere, hvilket gør det nemt for dig at brygge en kvalitetskop kaffe på farten.
 2. Det er et relativt overkommeligt stykke og vil holde dig i flere år, hvis det plejes ordentligt.
 3. Den er super nem at rengøre (ekstra point for denne!).
 4. Og endelig giver det dig mulighed for at tilpasse dit bryg. Du kan lave espresso, lattes, americanos og endda løse bladte med det.

Hvis du blev nysgerrig af at høre alle de fantastiske ting om denne kaffemaskine, så bliv ved for at lære om, hvordan denne opfindelse blev skabt.

Så hvordan blev AeroPress til?

Vi skylder skabelsen af ​​denne innovative bryggemetode til Alan Adler, en amerikansk opfinder (og en pensioneret ingeniør). Han har erhvervet over 40 patenter for sine ideer, hvor de mest populære er et flyvende ringlegetøj kaldet Aerobie og, selvfølgelig, hans store kaffemaskine: Aeropressen.

Ideen om at finde på en ny måde at lave kaffe på, udsprang af Adlers kamp for ikke at kunne brygge en eneste "rigtig kop kaffe" på en enkel måde. Samtidig indså han, at processen med at lave kaffe var blevet kortere med tiden - fra at tage ret lang tid at brygge en kande til 5 minutter med opfindelsen af ​​kaffemaskinen og endnu hurtigere med en fransk presse. Derfor satte han sig for at finde en løsning, der ville lave en enkelt kop kaffe på kort tid, og samtidig holde et højt kvalitetsniveau.

Med sine evner som ingeniør var Adler i stand til at skabe en prototype, der bryggede hans perfekte espresso om morgenen. Resultaterne var så gode, at han besluttede at udvide sin legetøjsvirksomhed til kaffeindustrien og kommercialisere sin kaffemaskine. I dag er AeroPress hans bedst sælgende opfindelse, og vi er ikke i tvivl om hvorfor!

Fra en prototype, der ville hjælpe en pensioneret ingeniør med at få en ordentlig kop kaffe om morgenen til en globalt kendt kaffemaskine, der nu er centrum for internationale kaffesmagningskonkurrencer, er Aeropressen utvivlsomt nået langt.

Lad os se på, hvordan det virker

Du finder en masse opskrifter og metoder til at brygge kaffe med Aeropressen, men vi deler en af ​​de traditionelle med dig, så du kan bruge den som udgangspunkt.

Treenighed:

 1. Sæt dit filter i hætten og sæt det ind i kammeret.
 2. Placer kammeret over et robust krus.
 3. Tilsæt 1-3 skeer kaffe, alt efter hvor stærk du vil have din kaffe.
 4. Hæld vand i og bland med kaffen i cirka 10 sekunder. Som en generel regel kan du overveje et forhold på 2:1 mellem vand og kaffe.
 5. Indsæt stemplet og skub det forsigtigt ned, indtil der ikke er mere vand tilbage i kammeret. *Vær forsigtig med ikke at presse for meget, da kaffen vil komprimere og sænke brygningsprocessen.
 6. Din kaffe er klar. God fornøjelse! Du er selvfølgelig velkommen til at tilføje mælk eller mere vand, så det passer til dine præferencer.

Vælger du den rigtige kaffe?

Selvom vi opfordrer dig til at eksperimentere med forskellige bønner og mel, indtil du finder din favorit, vil vi gerne dele vores anbefalinger for at hjælpe dig i gang.

Kværn: Generelt kræver de hurtigere bryggemetoder finkværn, og godt, AeroPress er ret hurtig, så vi anbefaler at bruge en espresso eller fintdryp for at få de bedste resultater.

Ristning: Vi anbefaler at bruge bønner i en let ristning for at opleve kafferegionens originale smag.

Kaffetyper:

Nehi , let ristning vil give dig en frugtig kop kaffe med chokoladearoma.

Forskel , let stegt bringer intens sødme og skovbæraroma frem.

Worke , medium ristet - du vil nyde en let syrlig og blomstret kop kaffe.

Tips og tricks:

Mist ikke tålmodigheden, hvis du ikke får det rigtigt på dit første forsøg - vi lover dig, at du vil få dit AeroPress-spil ned på ingen tid med lidt øvelse. Efterhånden som du bliver mere erfaren i at bruge denne bryggemetode, er her nogle tips og tricks, som du kan tage med i betragtning:

 • Ifølge Adler (han testede det, ingen bekymringer) er den bedste vandtemperatur til brygning af kaffe 80 C, så vi opfordrer dig til at teste det! Professionelt tip: Intet termometer, intet problem - når din kedel koger, lad den køle af i 60 sekunder, før du hælder vandet på. Temperaturen vil være nogenlunde den rigtige.
 • Du kan tilføje mere vand til din kaffe, hvis du ønsker en mindre koncentreret smag, men at tilsætte vandet efter brygning, i stedet for på pressetidspunktet, vil give en bedre kop kaffe.
 • Du kan bruge metalfiltre i stedet for papir, som ikke filtrerer olierne i kaffen fra, hvis du ønsker at lave en mere robust kop kaffe (svarende til en brygget fransk presse).
 • Vi elsker at få mest muligt ud af vores kaffe, og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at være bæredygtig på samme tid? Professionelt tip: smid ikke din kaffekværn ud efter at have renset din presse. Læg det i stedet til side og brug det til din have eller kompostbunke.

Vi håber, at du nu er klar til at starte på din rejse til at blive en stor AeroPress-brygger. Du er velkommen til at tjekke vores kaffevarianter for at begynde at eksperimentere med din nye viden om at lave god og hurtig kop kaffe!Også i Indvirkningshistorier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Fortsæt med at læse

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

24. marts 2023

Fortsæt med at læse

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

22. februar 2023

Fortsæt med at læse