Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe

Oktober 13, 2021

Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe

 

Etiopien har de fleste sorter af vild arabica, og af en meget enkel grund: det menes at være fødestedet for al kaffe, hjertet og sjælen i kaffe Arabica. Kaffeplanten har vokset der i hundredvis og hundredvis af år og også været konsumeret af mennesker i så mange år.

Dette er vigtigt, fordi det betyder, at der er en bred vifte af smagsprofiler blandt etiopiske kaffe. Landet har syv vigtigste kaffeproducerende regioner, hvorefter kaffe er opkaldt: Harrar, Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Lekempt, Jimma og Guji. Og hver enkelt har en bestemt kopprofil takket være de forskellige landskaber og miljø, der påvirker kaffen, når den vokser. Vi talte meget om dette i artiklen, udforske etiopiske regioner og kaffe oprindelse. 

Guji -regionen i det sydlige Etiopien

Begge vores nye kaffe kommer fra Guji -zonen - en del af Oromia -regionen - i den sydlige del af Etiopien. Bønnerne dyrkes i et skovjungelmiljø med en højde på 1,500-2,350 meter over havets overflade, hvilket giver bønnerne masser af smag. 

Regionen Guji er opkaldt efter en stamme af Oromo -folket, der har strejfet i bjergene i tusinder af år. Det ligger ved siden af ​​de to andre kendte kafferegioner opkaldt efter Sidama og Yirgacheeffe. Faktisk er Sidama -regionen, hvor Impact Roasters grundlægger Daniel kommer fra, og hvor han voksede op. Du kan prøve kaffe fra disse regioner i vores risterier, som vi har dem som Worke, Saba, Beza, og Nehi kaffe. 

Interessant nok var Guji tidligere en del af Sidama -regionen. Siden 2002 blev de adskilt og dannede Guji -zonen. Lige siden har Guji-området været stigende som en af ​​de største kaffeproducerende zoner i verden, der lever op til etiopiske kaffes ry. Selvom Guji -kaffe geografisk er tæt på Sidama, smager de ikke noget af hinanden, idet de er ganske forskellige alene. 

Gujis land er som himlen til at dyrke kaffe, da landskabet er bjergrigt med rig og frugtbar vulkansk jord, så kaffe kan blomstre. Man kan forvente meget forskellige profilkaffe fra den samme region, da Guji -landskabet er mangfoldigt. Dette giver kaffeplanterne rig jord, nok nedbør og nok skygge til at give planterne den perfekte temperatur til at vokse. Nå, det er tilfældet med alle kafferegionerne i Etiopien. 

Hvad gør Gujio kaffe så speciel, og hvorfor skulle du være spændt på at smage dem? 

Denne regions kaffe er kendt for deres glatte, blomsteragtige noter og udsøgte smag og krop. Smagen kan dog væsentligt afhænge af området og kaffeforarbejdningsmetoden. 

Vådtvaskede kaffe har en tendens til at være mere lys og livlig med mere frugt og lysstyrke end din gennemsnitlige kop. I modsætning hertil er de fleste af de tørrede kaffe fra Guji overraskende i smagen, men alligevel delikat og nuanceret med honning og krydret aroma. 

Du kan nu prøve både vådvasket og soltørret forarbejdet kaffe fra Guji-regionen og se det selv. Begge fås som lys, medium og mørk stege og kan købes online eller på vores risteri på Valby st.

Har du glemt, hvad forskellen er mellem vådvasket og soltørret, og hvad det gør ved bønnernes smag? Eller er du ikke sikker på, hvilken steg du skal vælge? Måske vil du endda prøve en ny brygningsmetode til de nye bønner? Tjek vores kaffe og brygning guider og blogpost om, hvordan man behandler kaffe.Også i Impact-historier

Kaffepris og markedsspillet - Impact Roasters
Kaffepris og markedsspil

September 28, 2021

Læs

Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke - Impact Roasters
Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke

09. September, 2021

Læs

Grundlæggende viden om kaffe ristning - Impact Roasters
Grundlæggende viden om kaffe ristning

30. Juni, 2021

Læs