Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Den etiopiske kaffeceremoni

06. December, 2020

The Ethiopian coffee ceremony - Impact Roasters

En af de ting, der gør Etiopien helt unik blandt andre kaffeproducerende lande, er dets kaffeforbrug. Cirka 50% af den kaffe, der produceres i Etiopien, forbliver inden for landets grænser til etiopieres forbrug.

Det skyldes dels, at kaffe tager en betydelig rolle i den etiopiske kultur og er en del af hverdagen. For etiopiere er kaffe mere end bare en drink. Det er et medium til at opbygge relationer mellem familier, venner og samfund. Kaffe bruges til specielle lejligheder som ægteskab og fødsel, forskellige fester og sammenkomster, for ikke at glemme den berømte etiopiske kaffeceremoni. 

Kaffe i århundreder

Den etiopiske kaffeceremoni går over tusind år tilbage. Dengang blev kaffe brugt som et helligt stof for at holde munkene vågen under deres åndelige praksis. Metoden til at udføre ceremonien blev holdt i live indtil i dag og bruges stadig meget over hele landet. 

At blive inviteret til kaffeceremonien betragtes som et udtryk for respekt og venskab, og man forventes normalt ikke at afvise invitationen.

Selvom alle er velkomne til at deltage i ceremonien, er det kun kvinder, der får æren af ​​at udføre hele ritualet. De kommer normalt i en traditionel hvid kjole med pænt farvede vævede kanter. Ceremonien tager op til et par timer og følger en særlig format.

I mellemtiden tager folk sig tid til at kommunikere med hinanden og have det godt sammen. 

Det er mere end at nippe til en god kop kaffe 

Processen starter med at ristede rå bønner på en gryde over varm kul. Den bliver ristet mørk og malet med en pistil. Når kaffen er klar, placeres den i en lerkrukke, der kaldes jebena, sammen med vand. Efter kaffen har kogt i et stykke tid er den klar til at blive serveret i små kopper kaldet sini.

For at forbinde alle generationer serverer det yngste barn normalt den første kop til den ældste i rummet.

Der er normalt tre runder servering af kaffen, hvor hver runde kaffe er mere fortyndet end den foregående. De kaldes abol, tona og baraka, hvor den sidste betyder "at blive velsignet." Runderne menes at symbolisere den åndelige transformation, og man bliver velsignet efter at have afsluttet den sidste runde.

Ethiopian coffee ceremony at Impact Roasters

Kom og oplev den ægte etiopiske kaffeceremoni på Impact Roasters. Som etiopiere ville sige: "Buna Tetu", hvilket betyder "drik kaffe", og henvises til handlingen mellem at socialisere og hente en kop kaffe.

Hold øje med begivenhederne på vores Facebook side og se hvornår vi er vært for vores næste etiopiske kaffeceremoni. Vi håber, at du vil nyde den etiopiske måde at drikke kaffe på, som omfatter alle sanser og er en stor del af den etiopiske kultur. Også i Impact-historier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Læs

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

Marts 24, 2023

Læs

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

Februar 22, 2023

Læs