Den etiopiske kaffeceremoni

06. December, 2020

Den etiopiske kaffeceremoni - Impact Roasters

En af de ting, der gør Etiopien helt unik blandt andre kaffeproducerende lande, er dets kaffeforbrug. Cirka 50% af den kaffe, der produceres i Etiopien, forbliver inden for landets grænser til etiopieres forbrug.

Det skyldes dels, at kaffe tager en betydelig rolle i den etiopiske kultur og er en del af hverdagen. For etiopiere er kaffe mere end bare en drink. Det er et medium til at opbygge relationer mellem familier, venner og samfund. Kaffe bruges til specielle lejligheder som ægteskab og fødsel, forskellige fester og sammenkomster, for ikke at glemme den berømte etiopiske kaffeceremoni. 

Kaffe i århundreder

Den etiopiske kaffeceremoni går over tusind år tilbage. Dengang blev kaffe brugt som et helligt stof for at holde munkene vågen under deres åndelige praksis. Metoden til at udføre ceremonien blev holdt i live indtil i dag og bruges stadig meget over hele landet. 

At blive inviteret til kaffeceremonien betragtes som et udtryk for respekt og venskab, og man forventes normalt ikke at afvise invitationen.

Selvom alle er velkomne til at deltage i ceremonien, er det kun kvinder, der får æren af ​​at udføre hele ritualet. De kommer normalt i en traditionel hvid kjole med pænt farvede vævede kanter. Ceremonien tager op til et par timer og følger en særlig format.

I mellemtiden tager folk sig tid til at kommunikere med hinanden og have det godt sammen. 

Det er mere end at nippe til en god kop kaffe 

Processen starter med at stege rå bønner på en gryde over varm kul. Den bliver ristet mørk og malet med en pistil. Når kaffen er klar, placeres den i en lerkrukke, der kaldes jebena, sammen med vand. Efter kaffen har kogt i et stykke tid er den klar til at blive serveret i små kopper kaldet sini.

For at forbinde alle generationer serverer det yngste barn normalt den første kop til den ældste i rummet.

Der er normalt tre runder servering af kaffen, hvor hver runde kaffe er mere fortyndet end den foregående. De kaldes abol, tona og baraka, hvor den sidste betyder "at blive velsignet." Runderne menes at symbolisere den åndelige transformation, og man bliver velsignet efter at have afsluttet den sidste runde.

Etiopisk kaffeceremoni ved Impact Roasters

Kom og oplev den ægte etiopiske kaffeceremoni på Impact Roasters. Som etiopiere ville sige: "Buna Tetu", hvilket betyder "drik kaffe", og henvises til handlingen mellem at socialisere og hente en kop kaffe.

Hold øje med begivenhederne på vores Facebook side og se hvornår vi er vært for vores næste etiopiske kaffeceremoni. Vi håber, at du vil nyde den etiopiske måde at drikke kaffe på, som omfatter alle sanser og er en stor del af den etiopiske kultur. Også i Impact-historier

Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe
Hvad du har brug for at vide om Guji -kaffe

Oktober 13, 2021

Læs

Kaffepris og markedsspillet - Impact Roasters
Kaffepris og markedsspil

September 28, 2021

Læs

Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke - Impact Roasters
Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke

09. September, 2021

Læs