Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Kend din kaffe: Mælkebaserede kaffedrikke

09. September, 2021

Know your coffee: Milk based coffee drinks - Impact Roasters

Med mange forskellige kaffetyper kan det nogle gange være forvirrende at navigere gennem kaffeverdenen. Derfor har vi lavet en lille guide, der forklarer de vigtigste mælkebaserede kaffedrikke. 


Lad os først starte med det grundlæggende: du kan primærtfå kaffe med eller uden mælk. Uden mælk betegnes det typisk som et rent espressoskud, en Americano (et espressoskud med varmt vand hældt i), filter eller pour over - men der kan altid tilføjes lidt kold mælk bagefter. Vi har samlet de mest almindelige mælkebaserede kaffedrikke (som også er de drikkevarer vi sælger) til dig, så det er lettere at navigere rundt på din kafferejse.


Alle de drikkevarer, som vi skal tale om, er baseret på et espresso-skud. Det, der adskiller den ene drink fra den anden, er mængden af ​​mælk, og hvordan den behandles. Vi har også benyttet lejligheden til at lave en lille illustration til kaffetyperne.


1. Caffé Latte

Caffé Latte - eller bare Latte - er en meget populær mælkebaseret kaffedrik. Det har fået sit navn fra Italien, hvor "Caffé" betyder kaffe og "Latte" betyder mælk. Den har et espressoskud i bunden, varmet mælk og en lille mængde mælkeskum. 


2. Cappuccino

En Cappuccino, ligesom en latte, har varmet mælk og mælkeskum. Den vigtigste forskel er, at en Cappuccino har mere mælkeskum øverst. En god tommelfingerregel er, at en perfekt cappuccino skal kunne holde en teske af sig selv fra kanten af ​​koppen og længere ud på skummet.

3. Flat white

En flat white fungerer efter de samme principper som en latte - den er bare mere koncentreret, hvilket betyder, at der stadig er et espresso-skud i, men mindre varmet mælk og endnu mindre skummet mælk. Den skummede mælk skal knap nok være synlig, og det er ikke alle steder, at man kan få latte-kunst på sin flat white - det afhænger af, hvor 'flad' din lokale barista laver den.

4. Cortado

En Cortado består af et espresso-skud og varmet mælk. En Cortado er tæt på en flat white - bare med mindre varmet mælk og uden skum.

5. Latte Macchiato

Her starter man med den varmede mælk i bunden og hælder derefter espressoskuddet i. Derefter tilføjer man "spotting" af mælkeskummet ovenpå. Macchiato betyder "plettet" eller "plettet", så det har en bogstavelig betydning for disse kaffetyper.

6. Espresso Macchiato

I forhold til Latte Macchiato, tilføjer man bare "spotting" af den skummede mælk direkte oven på espressoskuddet - ingen varmet mælk eller noget andet. Dette er den type kaffe med den mindste mængde mælk i.

7. Mocha

I en mocha kaffedrik bliver der tilføjet chokolade efter espressoskuddet og inden mælken tilsættes. Bortset fra det , kan den følge alle de tidligere nævnte typer hvad angår mælkebehandlingen.

Selvfølgelig er der masser af forskellige mælkebaserede kaffedrikke, og vi kan fortsætte i evigheder med at snakke om forskellene.

Du kan altid kigge forbi til en snak, smage på vores kaffe eller bede vores baristaer om at lave noget, der ikke er på vores menu!

Hvis du er interesseret i sort kaffe, henviser vi til vores kaffeguide, hvor vi går mere i dybden med hvilken ristningstype, kværnetype og brygningstype man kan vælge til sort kaffe.Også i Impact-historier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Læs

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

Marts 24, 2023

Læs

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

Februar 22, 2023

Læs