Bestil for 250 kr. og få gratis levering i hele Danmark! Vi sender til hele verden! 📦

Arabica vs Robusta

22. Januar, 2021

Arabica vs. Robusta - Impact Roasters

Der er tusindvis af forskellige kaffesorter i verden. Når det kommer til din daglige kop af lykke, er det kun to, der definerer din elskede drik: Coffea Arabica og Coffea Canephora (robusta). Cirka 70% af verdens kaffe er sorter af arabica, og resten er robusta. Forskellen er betydelig mellem de to og er afgørende for at finde din personlige favorit. 

Kaffe Arabica

Coffea Arabicaer meget sofistikeret / meget kompleks med forskellige nuancer, smag og aromaer. Arabica bønner har tendens til at have en sødere og blødere smag med toner af frugt og bær, og drikke, der er brygget ud fra disse bønner, resulterer i en meget behagelig smag. Det dyrkes normalt mellem 800 og 220 meter. Mindre ændringer i nedbør, temperatur og solskin kan ødelægge hele høsten. Disse faktorer gør det sværere at vokse, og derfor er det dyrere.

 
Robust kaffe

Coffea Robusta er på den anden side hårdere og stærkere. Den bærer en stærk krop med en jordisk eftersmag. Det indeholder fire gange så meget koffein som arabica, hvilket gør det mere bittert og mindre surt. Det dyrkes ofte i lavere højder, startende fra havets overflade op til 900 meter i højden. Robusta kan håndtere ændringer i vejret bedre og kræver ikke rigtig ekstra opsyn. Sammenlignet med Coffea Arabica er det meget hårdere og lettere at dyrke på grund af dets højere afgrødeudbytte og sygdomsresistens. Robusta bønner anvendes i blandinger og instantkaffe.

Generelt betragtes robusta som ringere end arabica når det kommer til kvalitet. Nogle robusta typer er dog kendt for deres høje kvalitet. De er også meget værdsatte, når det kommer til espresso for deres dybe smag.Også i Impact-historier

The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method - Impact Roasters
The Ultimate Guide to Coffee Grind Sizes: How to Choose the Right Grind for Your Brewing Method

April 25, 2023

Læs

A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer - Impact Roasters
A New Twist to Your Coffee: Espresso and Ginger Beer

Marts 24, 2023

Læs

Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream? - Impact Roasters
Why Ethiopian Coffee is a Specialty Coffee Lover's Dream?

Februar 22, 2023

Læs