05. December, 2020
Etiopien er kendt over hele verden for sine usædvanlig gode kaffe, men man ved ikke meget om hvad kaffeplanten ellers bruges til - nemlig kaffe blad te. Det er også en drik, der har eksisteret i Etiopien i hundreder af år nu. Det var den originale måde at bruge kaffeplanten på, før de opdagede de ristede bønner.
Traditionelt fremstilles teen ved at plukke bladene og lade dem tørre under solen. Drikken, der brygges bagefter i varmt vand, bruges på mange forskellige måder af folk, der arbejder i landbruget. Den er elsket for dens stimulerende og forfriskende virkning. Det er dog mere end en kop forfriskende te. Det er en skat for vores helbred, da det indeholder mange sundhedsmæssige fordele.
Sund drik
Mens etiopiere har taget kulturen med kaffe blad teen til sig for længe siden, begyndte bevidstheden om dens høje sundhedsmæssige fordele langsomt at rejse sig uden for de kaffeproducerende lande.
Nyere forskning fra Royal Botanic Gardens i Kew, London, og Institute for Research and Development i Montpellier, Frankrig, har opdaget de fantastiske fordele ved teen. Det er ikke kun en almindelig te, men en glat, let og sød smagsdrink fyldt med antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer. Bladene indeholder "mangiferin", der findes i mango, der hjælper med at bekæmpe betændelse, reducerer kolesterol og endda holder blodsukkerniveauet stabilt.
Udover at have en unik smagsprofil har teen også et betydeligt lavt niveau af koffein, men forbedrer din evne til at fokusere. Det er bare et godt produkt, og af den grund alene håber vi, at det fortsat vil få mere anerkendelse rundt om i verden.
Oktober 17, 2024
Impact Roasters is refining its organic practices by no longer pursuing official organic certification for its Ethiopian coffee. The decision stems from the increasing bureaucracy around certification, which detracted from focusing on sustainability and responsible sourcing. Despite the lack of formal certification, their coffee remains organic in practice, as farmers still use traditional methods without harmful chemicals. Impact Roasters continues to work directly with Ethiopian farmers, ensuring high quality, ethical coffee without compromise.
For flere detaljer, besøg Impact Roasters’ blog.
April 25, 2023
A perfect cup of coffee starts with the right grind size, which influences the extraction rate and flavor profile. Using the wrong grind size can lead to under-extraction, resulting in a weak and sour taste, or over-extraction, causing bitterness. Understanding the relationship between grind size and brewing method is essential. Coarse grinds work best for French press, medium-coarse for pour-over, medium for filter coffee, and fine grinds for espresso. However, adjustments may be needed based on equipment and bean type, particularly when brewing with Ethiopian beans. Experimenting will help you find the ideal balance for a flavorful cup.